K u š a o n i c a

Vina iz zagorja

Neizostavno iskustvo – obilazak podruma s vinarom, kušanje vina te uživanje u jednostavnim tradicionalnim jelima kraja uz predivan pogled na Zagorske brege

Nova kušaonica i vinski podrum vinarije Robert Zdolc

P o s j e t a p o d r u m u i k u š a o n i c i

Vina se mogu kušati, po mnogima,  u jednoj od najljepših kušaonica u Zagorju ispred koje se u dvorištu nalazi velika stara drvena preša.

Tradicionalna preša zagorskih kleti stara je više od 100 godina. „Obična“ drvena preša s vretenom koja je služila za prešanje i cijeđenje grožđa postala je atrakcija za sve posjetitelje imanja. Posebno impresionira pješčani kamen koji služi  kao protuteža za stiskanje grožđa, težak 500 kg. Kamen je  ručno klesan i oblikovan a rupa kroz kamen ručno je probušena.

Zadnjih 50 godina skupljala je prašinu u obližnjem štaglju. Prije 10 godina obitelj Zdolc otvorila je kušaonicu i tada su odlučili izložiti prešu  na svom imanju. Osim preše autentičnosti kušaonice pridonose stari vrčevi, drvene brente i lakomnice. Cilj Zdolčevih bio je da posjetiocima svog imanja i vinarije dočaraju zagorsku tradiciju.

Kako bi se uvjerili koliko je dobro sačuvana povijesna vrijednost imanje je otvoreno za posjetitelje  subotom i nedjeljom od 10 do 19 sati. Gostima se preporučuje da rezerviraju svoj termin za vođene degustacije

K u š a n j e 5 v i n a u z p r i g o d n e d e l i c i j e

Posjet vinariji, obilazak podruma te vođeno kušanje u trajanju oko 1,5 h za min 2 osobe:

  • 5 vina, 20 € po osobi
  • 3 vina redovne berbe, 13 € po osobi

Degustacije za grupe (više od 8 osoba):

  • kušanje 5 vina, 17 € po osobi
  • kušanje 4 vina, 14 € po osobi
  • kušanje 3 vina, 11 € po osobi
 
  1. Uz piće dobrodošlice posjetitelje upoznajemo s geografskim položajem te kako smo i zašto krenuli u eko proizvodnju
  1. Kod obilaska podruma predstavit ćemo vam našu proizvodnju te kako smo uspjeli očuvati tradicionalne vrijednosti kroz primjenu modernih tehnologija.
  1. Degustacija u posebno opremljenoj kušaoni zagorske kleti

Ponuda vina za kušanje:

Vina su sljubljena s prigodnim delicijama (sir, orašasto voće, lješnjaci iz vlastite ekološke proizvodnje).

U dodatnoj ponudi vinotočja su i jednostavna tradicionalna jela Hrvatskog zagorja: namazi, naresci, špek, polutvrdi sir, domaći svježi  sir s vrhnjem, domaće salame.

 

Zbog ograničenog broja mjesta preporučamo unaprijed dogovoriti  termin  na e-mail [email protected], na broj : 098 250 012 ili preko naše web stranice

Posjete vinariji subotom i nedjeljom u vremenu od 10.00 do 19:00 sati.

Degustacija- proslava i druženje u vinariji Zdolc 11.11.2021.